Home > Adviesdossiers > De creatie van een rookkanaal

De creatie van een rookkanaal

Nieuwe richtlijn Ecodesign : collectieve kanalen voor condensatie gasketels in renovatie en nieuwbouw.

Met de toepassing van de Ecodesign richtlijn, worden ketels met een zeer hoge energieprestatie verplicht. Zowel voor renovatie als voor nieuwbouw biedt Poujoulat volledige oplossingen voor de rookgasafvoer en luchttoevoer, ongeacht het type kanaalsysteem dat te renoveren is.


Een rookkanaal installeren

Poujoulat biedt een compleet systeem dat klaar is voor plaatsing. Het bevat een rookkanaal en een metalen dakuitgang, die een performante oplossing biedt voor nieuwbouwwoningen en renovaties.


Rookkanaal voor pelletkachel

Verwarmingsapparaten met houtpellets zijn steeds performanter. Om dit te garanderen zijn de kwaliteitseigenschappen van zowel het apparaat, de brandstof als het rookkanaal met elkaar verbonden.


Rookkanaal voor luchtdichte gashaarden of gasinzethaarden

Verwarmingsapparaten die werken op gas worden vaker en vaker gebruikt. De installatie ervan vereist een rookkanaal dat hun prestatie optimaliseert.


Geïsoleerd rookkanaal voor verwarmingskelder

Een verwarmingskelder is een installatie bestaande uit een of meerdere verwarmingsketels. Hiermee wordt energie opgewekt in de vorm van warmte, bedoeld voor het verwarmen van een of meerdere gebouwen.


Collectief rookkanaal met hoge prestaties

Een bepaald aantal verplichtingen zijn van toepassing bij de renovatie van bestaande verwarmingsketels. Er moet dan ook worden geopteerd voor systemen met collectieve rookkanalen waarmee de integratie van nieuwe verwarmingsketels mogelijk is en de energetische efficiëntie wordt bevorderd.Gemeenschappelijke, tertiaire en industriële woonvormen


Andere sites gepubliceerd door Poujoulat :


Een rookkanaal of dakuitgang installeren, een verwarmingsapparaat aansluiten of een schouw van kanalen voorzien

Poujoulat is een gespecialiseerde fabrikant van rookkanalen, dakuitgangen en accessoires voor schoorstenen en verwarming voor de industrie, eengezinswoningen, gemeenschappelijke en tertiaire huisvesting, zowel nieuw als renoverend.
Wilt u een verwarmingssysteem op hout, gas of stookolie installeren of renoveren? Poujoulat biedt een grote keuze aan individuele en gemeenschappelijke rookkanalen, vanste kanalen of flexibele roestvrijstalen verbindingskanalen, verbindingskanalen voor alle types verwarmingsapparaten: haard, inzethaard, houtkachel, pelletkachel, verwarmingsketel. Verschillende schoorsteenuitrustingen garanderen een perfecte rookafvoer: rookafzuiging, warmteverdeler, trekregelaar, onderhouds- en schoorsteenveegkit.