Home > Dossiers thématique > De renovatie van een rookkanaal > Collectieve rookkanalen voor condensatieketels in renovatie

Collectieve rookkanalen voor condensatieketels in renovatie

De ontwikkeling van nieuwe condensatieketels, waarvan de algehele verbreiding nadert, legt de renovatie op van gemeenschappelijke woningen die zijn uitgerust met weinig performante, individuele gasketels.


De ontwikkeling van gasapparaten met condensatie

In een algemene context van forse stijgingen van de energieprijzen, verzwaring van de thermische regelgeving en een reële aandacht voor het milieu, is de keuze van het verwarmingssysteem tijdens renovatiewerken overheersend.

De voordelen van een condensatieketel zijn talrijk. Door de energie te recupereren die zich bevindt in de rook kan de condensatieketel de verwarmingsfactuur verminderen met 25 tot 30 %. Condensatieketels garanderen een goed niveau van veiligheid en betrouwbaarheid en een groot thermisch comfort. Ze beantwoorden zo perfect aan de vereisten van de nieuwe thermische regelgeving:
ze kunnen een rendement behalen van meer dan 108 % van de PCI*.
(* 'Pouvoir calorifique inférieur': onderste verbrandingswaarde)

De renovatie van bestaande rookkanalen

Tegenover de ontwikkeling van deze nieuwe gasapparaten met condensatie bevinden zich een hoop oude woningen die nog moeten worden gerenoveerd. Deze beschikken over niet-aangepaste rookkanalen (ofwel door hun omvang of materialen, ofwel door hun ontwerp), wat het plaatsen van verwarmingsketels van de nieuwe generatie afremt.

Om te genieten van de prestaties van condensatieketels is het noodzakelijk om gebruik te maken van aangepaste en gecertificeerde rookkanalen, van hoge kwaliteit en met een perfecte dichtheid.

De producten van Poujoulat bieden iedereen een oplossing die is aangepast aan de renovatie van deze 'voorraad' oudere woningen, waardoor condensatieketels kunnen worden geplaatst in eengezinswoningen, gemeenschappelijke en industriële woningen ongeacht de gebruikte energiebron (gas en mazout) en het vermogen (van 10 kW tot 20 MW).

Condensor: aansluitkanaal en schouwvoering voor verwarmingskelders

schema Condensor

De enkelwandige rookkanalen Condensor worden gemaakt van roestvrij staal en met een continue lasnaad. Ze zijn aangepast aan condensatieketels (gas en stookolie).

Condensor is de ideale oplossing voor de aansluiting en het plaatsen van schouwvoering bij bestaande rookkanalen, in eengezinswoningen, gemeenschappelijke of industriële woningen. Het is geschikt voor het maken van aansluitkanaalen om meerdere verwarmingsketels aan te sluiten op het rookkanaal.

Condensor is beschikbaar in de versie glanzend roestvrij staal en in alle RAL-kleuren en kan op discrete wijze perfect worden geïntegreerd in de woning.
Het geïsoleerde rookkanaal Therminox is de ideale aanvulling op het rookkanaal Condensor voor montages aan de buitenkant van gebouwen.

3 CE P MULTI +: collectief rookkanaal met hoge prestaties

schema 3  CE P MULTI +

De 3 CE P MULTI + is een collectief, concentrisch rookkanaal voor de toevoer van lucht en de afvoer van verbrandingsproducten van 2 tot 20 individuele luchtdichte gasketels in gemeenschappelijke woningen, nieuwbouw of bestaand.

Bij renovaties is het de ideale oplossing in talloze gevallen waarbij luchtdichte verwarmingsketels moeilijk kunnen worden geplaatst in gemeenschappelijke woningen.

De 3CE P Multi + verenigt optimalisatie (vermindering van de benodigde ruimte), prestaties, veiligheid (dichtheid van het systeem, weerstand tegen vuur en condensatie), vlotte plaatsing (eenvoudige ineensluitende verbinding) en esthetiek (afwerking in roestvrij staal of geverfd in RAL-kleuren).

Twee installatieconfiguraties zijn mogelijk:

- een roestvrijstalen, concentrisch rookkanaal in de binnenversie

- een geïsoleerd dubbelwandige rookkanalen in de buitenversie

Systeem voor de afvoer van verbrandingsproducten voor verwarmingsketels in cascadeaansluitkanaal

schema Condensor

Het Cascadesysteem is bedoeld voor het maken van aansluitkanaalen en aansluitkanalen waarvan de rooktemperaturen lager zijn dan 160 °C en onder een druk lager dan 200 Pa.

Het Cascadesysteem is aangepast aan de afvoer van verbrandingsproducten van gasketels met condensatie of lage temperatuur van het type B22P/B23P die in één lijn of rug-aan-rug zijn gemonteerd.

De beschikbare diameters (Ø 150 tot Ø 250) bieden de mogelijkheid voor aansluiting op een groot vermogensbereik, aan de binnen- of buitenkant van een gebouw.

 

Meer weten over de geassocieerde producten


Gemeenschappelijke, tertiaire en industriële woonvormen


Andere sites gepubliceerd door Poujoulat :


Een rookkanaal of dakuitgang installeren, een verwarmingsapparaat aansluiten of een schouw van kanalen voorzien

Poujoulat is een gespecialiseerde fabrikant van rookkanalen, dakuitgangen en accessoires voor schoorstenen en verwarming voor de industrie, eengezinswoningen, gemeenschappelijke en tertiaire huisvesting, zowel nieuw als renoverend.
Wilt u een verwarmingssysteem op hout, gas of stookolie installeren of renoveren? Poujoulat biedt een grote keuze aan individuele en gemeenschappelijke rookkanalen, vanste kanalen of flexibele roestvrijstalen verbindingskanalen, verbindingskanalen voor alle types verwarmingsapparaten: haard, inzethaard, houtkachel, pelletkachel, verwarmingsketel. Verschillende schoorsteenuitrustingen garanderen een perfecte rookafvoer: rookafzuiging, warmteverdeler, trekregelaar, onderhouds- en schoorsteenveegkit.