Home > Dossiers thématique > De creatie van een rookkanaal > Nieuwe richtlijn Ecodesign : collectieve kanalen voor condensatie gasketels in renovatie en nieuwbouw.

Nieuwe richtlijn Ecodesign : collectieve kanalen voor condensatie gasketels in renovatie en nieuwbouw.

Met de toepassing van de Ecodesign richtlijn, worden ketels met een zeer hoge energieprestatie verplicht. Zowel voor renovatie als voor nieuwbouw biedt Poujoulat volledige oplossingen voor de rookgasafvoer en luchttoevoer, ongeacht het type kanaalsysteem dat te renoveren is.


De contexte

De Ecodesign richtlijn, toepasbaar vanaf september 2015, verplicht ketels met een zeer hoge energieprestatie. Als de HR-ketels beschikbaar zijn en het grootste deel van de Europese markt vertegenwoordigen, blijven er een aantal vragen betreffende collectieve woningrenovatie. Poujoulat heeft samen met GDF Suez verschillende systemen ontwikkeld voor een optimale oplossing aangepast aan alle types collectieve woningen, voor renovatie of nieuwbouw.

Het 3CE Multi+ Overdruksysteem

Het principe van het 3CE collectieve kanaal voor gesloten ketels verzekert de luchttoevoer en de rookgasafvoer van individuele gastoestellen.

3CE P Multi+ Binnen 3CE P Multi+ Buiten
schema du conduit fumée collectif interiéur

 

schema du conduit fumée collectif exteriéur

 

Shuntkanalen met een dubbele functie

Shunt kanalen zijn gemetselde schoorstenen die vaak gebruikt werden in woningen die gebouwd zijn tussen 1955 en 1970. Ze kunnen alleen rookgasafvoer hebben, of een dubbele functie hebben (rookgasafvoer + ventilatie).

Combishunt Rénoshunt
combishunt

 

rénoshunt

 


Gemeenschappelijke, tertiaire en industriële woonvormen


Andere sites gepubliceerd door Poujoulat :


Een rookkanaal of dakuitgang installeren, een verwarmingsapparaat aansluiten of een schouw van kanalen voorzien

Poujoulat is een gespecialiseerde fabrikant van rookkanalen, dakuitgangen en accessoires voor schoorstenen en verwarming voor de industrie, eengezinswoningen, gemeenschappelijke en tertiaire huisvesting, zowel nieuw als renoverend.
Wilt u een verwarmingssysteem op hout, gas of stookolie installeren of renoveren? Poujoulat biedt een grote keuze aan individuele en gemeenschappelijke rookkanalen, vanste kanalen of flexibele roestvrijstalen verbindingskanalen, verbindingskanalen voor alle types verwarmingsapparaten: haard, inzethaard, houtkachel, pelletkachel, verwarmingsketel. Verschillende schoorsteenuitrustingen garanderen een perfecte rookafvoer: rookafzuiging, warmteverdeler, trekregelaar, onderhouds- en schoorsteenveegkit.