Home > Dossiers thématique > Energiebesparing > Houtenergie : een bijdrage aan de luchtkwaliteit

19
okt
2017

Energiebesparing

Houtenergie : een bijdrage aan de luchtkwaliteit

Houtenergie


Elk jaar in dezelfde periode treedt de discussie over de uitstoot van fijne deeltjes uit individuele verwarmingstoestellen op hout opnieuw op. 

Via een onderzoek, gefinancierd door het Franse Agentschap voor Milieu en Milieumanagement (ADEME), levert het laboratorium CERIC een wettenschappelijke inzicht op deze problematiek.

Uit deze studie blijkt onder andere dat, in Frankrijk:

•Het beleid ter bevordering van modernisering van oude toestellen in 10 jaar tijd de emissies met 40% heeft laten dalen.

•Het gebruik van kwalitatieve brandstoffen de uitstoot onmiddellijk met factor 4 zou dalen.

•De beste manier om schadelijke uitstoot van hout gestookte toestellen te bestrijden is door promotie van het “winnende trio” , namelijk: moderne toestellen, kwalitatief brandstof in combinatie met een gecertificeerd schouwkanaal.

 

 

Ongeacht de locatie van uitvoering van dit onderzoek, zijnde Frankrijk, waar het aandeel individuele houtenergie groter is dan in de Benelux, zijn we ervan overtuigd dat de resultaten van dit onderzoek ook van toepassing kan zijn op onze landen en bijgevolg kan dienen als een objectieve bron van inspiratie voor onze institutionele beslissers. 
 

--> Link naar het studie

 


Gemeenschappelijke, tertiaire en industriële woonvormen


Andere sites gepubliceerd door Poujoulat :


Een rookkanaal of dakuitgang installeren, een verwarmingsapparaat aansluiten of een schouw van kanalen voorzien

Poujoulat is een gespecialiseerde fabrikant van rookkanalen, dakuitgangen en accessoires voor schoorstenen en verwarming voor de industrie, eengezinswoningen, gemeenschappelijke en tertiaire huisvesting, zowel nieuw als renoverend.
Wilt u een verwarmingssysteem op hout, gas of stookolie installeren of renoveren? Poujoulat biedt een grote keuze aan individuele en gemeenschappelijke rookkanalen, vanste kanalen of flexibele roestvrijstalen verbindingskanalen, verbindingskanalen voor alle types verwarmingsapparaten: haard, inzethaard, houtkachel, pelletkachel, verwarmingsketel. Verschillende schoorsteenuitrustingen garanderen een perfecte rookafvoer: rookafzuiging, warmteverdeler, trekregelaar, onderhouds- en schoorsteenveegkit.