ENTREPRISE
DE POUJOULAT GROEP

Cheminées Poujoulat is de Europese marktleider in metalen schouwkanalen en dakuitgangen, en bezit de know-how voor het ontwerpen van volledige systemen voor rookgasafvoer en dit voor zowel ééngezinswoningen en collectieve en industriële gebouwen. De Groep draagt waarden als innovatie, energieprestatie en hernieuwbare energie hoog in het vaandel.

Poujoulat is een familiebedrijf gebaseerd te Niort (Frankrijk).

Wie zijn we ?

Een internationale groep met 1500 medewerkers

De kerncijfers van de Poujoulat groep :

 • •   241 758 000 euro omzet
 • •  Meer dan 1 500 werknemers
 • •   20 vestigingen
 • • Gevestigd in 30 landen
 • •   De bedrijfsactiviteiten van de groep
  •         56% schouwkanalen
  •         12% industriële schoorstenen
  •         32% hout energie


Onze waarden

Sterke en gedeelde waarden zijn het hart van het bedrijf. Het Poujoulat avontuur is gebouwd rond eenvoudige en essentiële menselijke waarden : creëren, bouwen, uitbreiden, samen delen. Duurzaam bouwen : het bedrijf heeft een lange termijn visie. Haar medewerkers zetten zich in voor een zinvol collectief avontuur. Het resultaat draagt bij aan de verbetering van kennis, de arbeidsomstandigheden en de levenskwaliteit, met als doel het bevorderen van professionele ontwikkeling door het succes van het bedrijf.
Bouwen om te duren : het bedrijf is van plan voor lange termijn, haar medewerkers onderschrijven een collectief avontuur dat logisch is. Het resultaat draagt bij aan de verbetering van kennis, arbeidsomstandigheden kwaliteit van leven,met als doel het bevorderen van proffessionele groei door het succes van het bedrijf.

Een geëngageerd bedrijf

entreprise-engagee
Celsius, de stookplaats op biomassa op de site van Poujoulat SA, Niort (79)

Duurzame kwaliteit

Bij Poujoulat draait het om lange termijn acties. In samenwerking met de energiebedrijven, de fabrikanten van verwarmingstoestellen en de onderzoekslabo’s hebben we onze systemen ontwikkeld om de globale energieprestaties te verbeteren.

Wij trainen onze klanten om de kwaliteit en het onderhoud van de installaties te verbeteren.

Wij verzekeren de opvolging en de garantie van onze producten op lange termijn.

Respect voor het milieu

De groep Poujoulat maakt daar een prioriteit van. De controle over het energie- en waterverbruik, de beperking en correcte
verwerking van afval en het behoud van de waterkwaliteit maken deel uit van onze dagelijkse activiteiten.

96 %

afval werd gesorteerd
en gerecycleerd in 2015

7 000 t

CO2 werd vermeden
in 2015

entreprise-widget

Poujoulat werd bekroond op de Trophées
van de Sociale verantwoordelijkheid en milieuverantwoordelijkheid
Environnementale

De Sponsoring

Cheminées Poujoulat zet zich op lange termijn in voor lokale clubs en topsporters. De Chamois Niortais (voetbal), de Volley Ball Pexinois van Niort (volleybal), de Niort Rugby Club (rugby), Baptiste Masotti (squash) en Laura Phily (waterskiën) maken deel uit van deze partnerschappen.

 
Ook het zeilavontuur gaat verder. Na 15 jaar lang ongelooflijke emoties te hebben gedeeld met Bernard Stamm (Imoca en Diam 24), begeleiden we nu de Tour Voile dat in de loop der jaren een niet te missen evenement is geworden.

© Jean-Marie Liot / ASO

Eerst als concurrent met Diam 24 en daarna als officiële leverancier is Cheminées Poujoulat nu een officiële partner van Tour Voile, een zeiltour in volle ontwikkeling.     
Meer weten

BAPTISTE-MASOTTI-SQUASH

In 2015 begon het avontuur tussen deze inwoner van Niort en Cheminées Poujoulat. Sindsdien heeft de Franse international niet stilgezeten om zich te profileren in het elitecircuit van het mondiale squash.
Meer weten

« Wij delen de waarden van sport op hoog niveau en begeleiden onze atleten tijdens hun carrière. »

activite_entreprise