TUBOVALE

Een rechthoekig schouwkanaal voeren

Met het kanaal TUBOVALE kan een maximale doorsnede van het rookafvoerkanaal behouden blijven, terwijl de kwaliteiten van starre schouwvoeringen in inox RVS ook aan bod komen. Dit is bijzonder goed geschikt voor grote haarden, waar een rond kanaal geen voldoende grote diameter kan bieden.

LEES MEER

Gedetailleerde beschrijving

Poujoulat biedt een duurzaam product aan voor de plaatsing van kanalen van rechte rookkanalen, met rechthoekige doorsnede, waarvoor een cilindrisch rookkanaal een ontoereikende doorsnede zou hebben.

Het gamma enkelwandige rookkanalen Tubovale is langwerpig en heeft een continue lasnaad. Het is aangepast aan alle types verwarmingsketels op gas, mazout, hout en aan schoorstenen, kachels, inzethaarden en gesloten haarden.

Met dit systeem kan het rendement van apparaten worden verhoogd door een dimensionering aan te brengen die is aangepast aan het verwarmingsapparaat, een verbeterde trek en een perfecte dichtheid.

Poujoulat biedt een compleet gamma van accessoires voor het verzekeren van de installatie en het onderhoud van het rookkanaal. Met een ronde-ovale aansluiting kan het rookkanaal Tubovale worden aangepast aan een star, rond rookkanaal of rechtstreeks op de uitgang van het verwarmingsapparaat.

De kwaliteit van de producten van Poujoulat wordt erkend en aangeprezen door de grootste Europese fabrikanten van verwarmingsapparaten.

  

Poujoulat-produit Poujoulat-produit-mobile

Technische kenmerken

Inox RVS

Volledig gamma toebehoren, aanpasbaar aan
alle traditionele kanalen.

tubovale

Een kanaal 20 x 40 binnen kan worden aangesloten op een TUBOVALE-kanaal met een diameter van 180 x 290, hetzij het equivalent van een Ø 230 mm binnen.

TUBOVALE

De kanalen TUBOVALE zijn continu gelast en luchtdicht.

Ze garanderen een veilige installatie

Met een rond-ovaal verbindingsstuk kan het kanaal TUBOVALE worden aangesloten op een star, rond kanaal.

 

Installatie en onderhoud

Onderhoud

De schoorsteen en alle rookkanalen en aansluitkanaalen moeten ten minste eenmaal per jaar zorgvuldig worden geïnspecteerd en gereinigd van alle afzettingen om de vorming van roet en de verstopping hierdoor van rookkanalen te voorkomen.