Waterdichtheid op het dak: slabben en dakdoorvoeren

14/07/2020 - Advies

De slab

Een slab is een metalen element. Het dient als waterdichtheid tussen de dakbedekking en het Poujoulat rookkanaal. De slab wordt geleverd met een stormkraag. 

Om te zorgen voor een goede waterdichtheid  tussen het geïsoleerde kanaal en de slab moet u de slab op het dak monteren en het kanaal door de slab leiden. De stormkraag die vooraf rond het kanaal werd aangebracht moet over de slab heen worden getrokken. Vervolgens moet een siliconendichting worden gerealiseerd tussen het kanaal en de stormkraag om elke opening dicht te maken en uw volledige installatie luchtdicht te maken.

               

Welk element moet ik gebruiken om de waterdichtheid te realiseren bij dakterrassen?
Om de waterdichtheid te realiseren in het geval van dakterrassen kunt u de slab voor een plat dak gebruiken (referentie SIO).

Op maat  : de dakdoorvoer

Waterdichte dakdoorvoeren worden in de fabriek gemaakt en zijn speciaal ontworpen rekening houdend met de dakhelling en het gebruikte type materiaal voor de dakbedekking. Het gaat echt om een "industriële oplossing op maat". Bovendien is een dergelijk steunstuk in staat om op zichzelf de dakdichting van de dakuitgang te voorzien. 

               

Hoe wordt een waterdiche dakdoorvoer op het dak bevestigd?
De dakdoorvoer is ontwikkeld volgens het traditionele werkprincipe van zinkwerkers/leidekkers. De dakdoorvoer past in de plaats van 4, 6 of 8 dakpannen. Hij wordt opgehangen aan de achterkant op een panlat om verschuivingen te voorkomen. De absolute dichtheid is gegarandeerd. 

                        

Wat is een afdichtingskit?
Een afdichtingskit is een systeem dat zich aanpast aan het profiel van het dakbedekkingsmateriaal. Het wordt op de dakdoorvoer geplaatst en vervolledigt zo de dichtheid van het dakuitgangsysteem. Het wordt gebruikt met universele dakdoorvoer en op niet standaard dakbedekkingen.

In welk geval moet gebruik worden gemaakt van een "versterkte waterdiche dakdoorvoer"?
Voor daktuitgangen met een hoogte van meer dan 2 meter en een gewicht hoger dan 45 kg wordt de dakdoorvoer versterkt met twee gelaste hoeken op de basisplaat in het geval van een pannendak en met drie stangen in gegalvaniseerd staal geschoven op de dwarsbalken van het gebinte in het geval van een leiendak. Indien nodig kan er ook een brandwering worden aangebracht.

 

Andere artikels

Meer artikelen